вівторок, 10 травня 2016 р.

Вітаю усіх матерів!

Посилання на зображення: http://dibujoscolorear.net/images/rygLkL2Td.jpeg
День матері — міжнародне та локальне свято. В Україні офіційно відзначається щорічно, починаючи з 2000 року, у другу неділю травня.
Вперше встановлене офіційно Конгресом США 8 травня 1914. Після першої світової війни це свято почали відзначати у ШвеціїНорвегіїДаніїНімеччиніЧехословаччині.
З XVII по XIX століття у Великій Британії відзначалася так звана «Материнська неділя» (англ. Mothering Sunday) — четверта неділя Великого посту присвячена вшануванню матерів у всій країні.
У США День матері вперше привселюдно був підтриманий відомою американською пацифісткою Джулією Ворд Гоув у 1872 році. «День матері», за версією Джулії Ворд, — день єдності матерів у боротьбі за мир у всьому світі. Концепція Джулії Ворд не знайшла широкої підтримки ні в США, ні в інших країнах.
У 1907 році американка Анна Джарвіс з Філадельфії виступила з ініціативою вшанування матерів у пам'ять про свою матір. Анна написала листи до державних установ, законодавчих органів і видатним особам з пропозицією один день у році присвятити вшануванню матерів. У 1910 році штат Вірджинія перший визнав День Матері офіційним святом. У 1914 році, президент США Вудро Вільсон оголосив другу неділю травня національним святом на честь усіх американських матерів.
Слідом за США другу неділю травня оголосили святом 85 країн (в тому числі: БахрейнГонконгІндіяМалайзія,МексикаНікарагуаОб'єднані Арабські ЕміратиОманПакистанКатарСаудівська АравіяСінгапурАвстраліяУкраїна та ін. 
Крім того, понад 30 країн відзначають свято в інші дні.
Матеріали з сайту "Вікіпедія" 

Немає коментарів:

Дописати коментар